NOTP: Van Eigen Bodem – Maak kennis met Puk

Bij Night Of The Proms hoort natuurlijk ook zang! In de aanloop naar de voorstellingen stellen we je graag voor aan onze zogeheten ‘Vocals’.
Vandaag: Puk van Hout.

Ook ik zal me even voorstellen. Ik ben Puk van Hout, 29 jaar oud, geboren en getogen in Valkenswaard en hier nog altijd actief. In Tilburg heb ik de opleiding tot Docent Muziek gedaan en sindsdien woon ik daar. Ik geef nu muziekles op verschillende basisscholen via het CMD in Valkenswaard.
Daarnaast geef ik muziektheorie, individuele zanglessen en begeleid ik een kinderkoortje. Maar het liefst ben ik zelf als muzikant op het podium te zien.
Ik zit in verschillende bands en samenstellingen als zangeres, toetsenist, bassist of saxofonist en de afgelopen jaren heb ik veel tijd gehad om ook het gitaar spelen een beetje onder de knie te krijgen.

Zo lang ik me kan herinneren zing ik en als kind zocht ik al het liefst de meerstemmigheid op. Op het podium staan begon pas echt toen ik met de buitenschoolse activiteiten van Were Di meedeed zoals het songfestival en de musicals. Op de hbo-opleiding begon ik met mijn saxofoon als hoofdvak en ben na een half jaar overgestapt op zang omdat daar toch mijn grootste passie ligt.

Zoals ik al aangaf, zing ik het liefst meerstemmig en zo heb ik ook bij The Night Of The Proms de mooie taak gekregen om de leiding te nemen over de vocals. Met zeven fantastische mede-zangers gaan we een spetterende show neerzetten. En niets is zo overweldigend als zingen met een orkest achter je.

Ik hoop je daar te zien!