NOTP: Van Eigen Bodem – Maak kennis met Hannah

Bij Night Of The Proms hoort natuurlijk ook zang! In de aanloop naar de voorstellingen stellen we je graag voor aan onze zogeheten ‘Vocals’.
Vandaag: Hannah El Fassi.

Kun je jezelf voorstellen?
Ondernemend, gedreven, passievol, altijd bezig en soms pietje-precies. Dat ben ik. Een geboren Limburger, getogen in Valkenswaard. Op mijn 18e vond ik het tijd om op kamers te gaan. In Nijmegen. Als je het mij vraagt, de leukste stad van ons land. Mijn studententijd was hier fantastisch en zou ik zo overdoen. Inmiddels heb ik sinds 2 jaar mijn eigen creatieve belevenis marketingbureau. Het leven als ondernemer en werkgever is echt vallen en opstaan. Toch zou ik het voor geen goud willen ruilen voor iets anders. 

Typisch Hannah? Stilzitten staat niet in mijn boekje en mensen weten altijd wat ze aan mij hebben. Lekker recht door zee en een open boek. Ik ga graag uitdagingen aan en zoek niet snel naar de makkelijkste weg. Ik hou van Martini, draag bijna altijd hakken, ben mijn hele leven al een paardenmeisje en verslaafd aan lippenbalsem. 

Hoe ben je begonnen met zingen?
Op een karaoke avond met Nieuwjaar bij de buren tijdens een nummer van ABBA. Ik dacht bij mezelf ‘Hé, dat klinkt niet slecht’. Ik kom uit een muzikaal gezin, dus thuis kroop meteen achter de piano. Mijn eerste optreden was niet veel later, tijdens mijn auditie voor het WereDi songfestival. 


Welk nummer ga je zingen?
Het nummer dat ik tijdens the Night of the Proms 2022 zing, is niet nieuw voor mij. Ik schrok wel, toen ik me besefte dat het alweer 12 jaar geleden is dat ik met ditzelfde nummer optrad in Valkenswaard. 

Wat vind je het leukste/mooiste aan het nummer dat je gaat zingen?
Het is tweetalig, heeft veel gevoel en een mooie opbouw. De titel van het nummer dat ik zing past absoluut bij mij. 

Waarom moeten mensen volgens jou zeker naar het concert komen?
The Night of the Proms is een klassieker als je het mij vraagt. Volgens mij was ik zo’n 14 jaar oud toen ik deze happening voor het eerst meemaakte als klarinettist in het orkest. Er is voor iedereen wat en een mooie afwisseling van klassiek en entertainment. 

Welke boodschap wil je met dit nummer overbrengen op het publiek? 
Ik wil de dingen graag op mijn manier doen. Mijn eigen pad uitstippelen en bewandelen. Stiekem vind ik dat iedereen dat zou moeten doen. Het nummer gaat hierover en is wat dat betreft op m’n lijf geschreven. 

Groetjes,
Hannah El Fassi